Dagens stora drama

Imorgon ändras tiden med en timme igen. Inget stort drama för mig som slutade med klocka när jag blev sjuk. jag vill ha andra sätt att mäta tiden på. Som t ex vad jag gör, tänker eller kbänner. 

Är man däremot på allvar intresserad av drama, så tycker jag att man bör läsa allt om Lundin Oil på Aftonbladets nätsidor. Tidingen är alltför ofta lika ytlig och engagerande som Metro, men det som skrivits om Lundin Oil är ett undantag. De svenska kostymgubbarna betalar en galen etiopisk krigsherrre för att rensa oljeområdena från folk! Kan vi inte göra samma sak här? Skramla ihop pengar och låta något Hells Angels-liknande gäng rensa upp på Lidingö, Östermalm och Djursholm? Jag tror det skulle vara enda sättet för de här svenska pösmunkarna att förstå vad de utsätter andra människor för och att det inte är okej att tjäna pengar på mord. 

Att Lundins bolagg beter sig ytterst sketet är dessutom ingen nyhet. Tydligen har de i mer än 10 års tid fått kritik från olika människorättsrörelser. Att Bildt nekar till att bolaget skulle vara annat än driftiga affärsmän gör mig orolig för hur han fungerar som svensk utrikesminister. Är varje uppdrag han engagerar sig i motiverat av hans privata vinstintressen? Det skulle förkara varför det går så trögt att få loss svenska journalister som fängslats utomlands... 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0