Intelliginestexttest

Läs nedanstående och fundera lite över vad innebörden egentligen betyder i praktiken för dig, som svensk skattebetalare och potentiell SL-resenär:

Regeringen riskerar en ny förlust i riksdagen då en majoritet i trafik- utskottet sannolikt kommer begära att underhållet av järnvägarna om möjligt ska samordnas av Trafikverket. Enligt trafikutskottets ordförande Anders Ygeman (S) är en grundorsak till tågförseningar att ansvaret för järnvägarna är splittrat då underhållet är uppdelat på för många aktörer. Men vice ordförande i utskottet, Jan-Evert Rådhström (M), tycker att det är galet "återsocialisera" järnvägsunderhållet.

Jag hittade den korta notisen bland TV4:s nyheter. Innehållet gör mig upprörd. Här har du alltså en människa som vill återfå ordning på den kapsejsade svenska tågen. Felens orsak beror på att underhållet är uppdelat på för många aktörer. Och då svarar den andra människan att man inte får ändra den saken! Uppenbarligen är hans lilla svartvita värld av 1900-talsideologier viktigare än att vi ska kunna lita på våra tåg!!!

Hjälp – vad är det här för sandlådepolitiker? Varför välja bort det som funkar bara för att det stör ens politiska världsbild? Snälla ni, kan man få slå politiker? Jag vill och måste snart få göra det!  


Kommentarer
Postat av: Clary Leander

Ja, slå hårt!

2012-05-21 @ 22:23:50
Postat av: Anonym

Säg till om du vill ha hjälp! Jag ska då passa på att klippa till den i stadshuset som beslutade att sälja ut de senaste 300 hyresrätterna i Sthlm, bl.a. min... Har samlat en hel mapp i datorn med klagomål på sj, plockade t.ex. fram "trasig korglutning" efter en vinglig resa igår. Får utlopp för ilskan och oftast lite pengar...

2012-05-22 @ 10:17:24
Postat av: Lena

Va? Hade idioterna inte fått stopp för fortsatta utförsäljningar av hyresrätter i Stockholm? Usch. Vill du ha hjälp och goda råd om hur du och dina grannar stoppar en utförsäljning, läs mer här: http://raddalinjalen.blogspot.se/

Lycka till!

2012-05-22 @ 11:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0