Rea på hjärtmedicin – samla medlemspoäng!

Förbaskade apotek. Är trött, yr, äckelmagad och vill bara hämta mina piller häromdagen för att gå hem och kurera mig i lugn och ro. Men damen i kassan börjar rabbla om något erbjudande. Till priset av en, kan man få två stycken av en salva jag också behöver.

Nej tack, jag behöver bara EN tub… Damen ger inte upp så lätt. Har jag medlemskort? Visst, man får ju medlemskort för exakt allt man gör nuförtiden, men jag orkar inte ha 70 000 plastbrickor i plånboken så skit samma. Vill bara betala och gå hem. Pretty please with sugar on top???

Men om jag betalar med Visa-kortet och visar legitimation så kan hon se om jag är medlem, säger damen. Det är jag tydligen. Då har jag väl fått medlemsrabatten hemskickad, undrar damen?

Pust.  Vad i helsicke är det som har hänt!? Och på vilket sätt tjänar jag på utvecklingen?

NEWSFLASH: När man går till Apoteket beror det i nio fall av tio på att man är sjuk. Det beror INTE på att man är medlem! Dessutom drattar det in en himla massa ”erbjudanden” och kuponger på allt från persienner till pizza hemma hos mig. Så varför skulle jag jublande springa iväg med en 20-procentig rabattkupong för att nöjesshoppa mig medvetslös hos ett apotek?

Alltsammans verkar feltänkt. På det gamla riktiga apoteket minns jag t ex att det fanns en hel mängd salvor att välja på mot mitt gamla trista hakeksem. Ibland fick jag till och med specialmixturer som olika hudspecialister komponerat åt mig för att testa vilka ämnen jag tålde. Hos alla de nya apoteken finns färre antal salvor, till ungefär samma pris och av ungefär samma typ, oavsett vilken apotekskedja man besöker. Däremot saknas flera av mina gamla varianter! Men var inte ett bredare utbud att välja mellan och lägre priser, som sades vara anledningen till avskaffandet av apoteksmonopolet?

Om jag var läkare eller politiker, så skulle jag genast skriva ut recept på en otroligt stor burk Skärperförfan-piller till samtliga apotekskedjor…


Kommentarer
Postat av: Nenne

Å vad jag ääälskar den arga Lenan med världens vassaste tangentbord! Ingen formulerar frustrationen över tillståndet i världen bättre! Även om jag önskar du slappa drabbas av den just nu...alltså världen i det här tillståndet...

Pussåkram!

2012-02-09 @ 11:15:40
Postat av: Lennart Lundwall

Borgerskapet har haft sex år på sig att återställa vår jävla avreglering av elpriset tillbaka till Europas lägsta. Det skulle hjälpa energikrävande industri (papper, trä, stål med mångtusende anställda) att ha råd att stanna i landet. Det sket dom högaktningsfullt i. I stället tvingar dom igenom "pumplagen", tvånget för små mackar att sälja etanol som ingen längre har råd att köra på. Eftersom småhandlaren på landsbygden inte kan pytsa in enochenhalv miljon i denna anläggning stänger han butiken och flyttar till stan. Närbutik, post- och systemombud ryker på köpet. Över tusen små mackar på landsbygden har man lyckats knäcka på detta sätt. Och Maud O. som drev förslaget "till landsbygdens fromma" stiger av sina uppdrag innan det börjar blåsa alltför hårt kring öronen. Och glesbygdsbon får ta sparken till stan för att handla - det går skapligt nu när dom dragit ner på sand och plogning. Politiker ansvarar aldrig för sina handlingar. Eller sin brist på handlingar.

Sosseriet - hjälp! Kom tillbaka! Allt är förlåtet.

2012-02-09 @ 11:50:24
Postat av: Lenan

Hahaha, håller med! Å andra sidan tycker jag faktiskt inte att "sosseriet" är något alternativ tyvärr. Samtliga partier verkar ha fullt upp med att leka Dallas internt inom respektive parti. Samtidigt försöker man lära sig att uppträda externt som om man vore en "produkt" eller ett "varumärke" a la amerikansk politik. Under tiden har vanligt folk fullt upp med att ta konsekvenserna - dvs överleva de lynniga fetsmällarna som marknaden och myndigheterna delar ut efter eget behag. Vad hände med humanism? Medmänsklighet? Vanligt jävla sunt förnuft om hur man hanterar skattepengar? Pinsamt är vad det är!

2012-02-09 @ 11:59:37
Postat av: Arne G

En trist grej med avregleringen av apoteken är också att om en viss medicin är slut på ett apotek så kan man inte längre kolla om den finns inne på nåt annat apotek i närheten, förutom i samma kedja

2012-02-10 @ 00:08:14
Postat av: Arne G

En trist grej med avregleringen av apoteken är också att om en viss medicin är slut på ett apotek så kan man inte längre kolla om den finns inne på nåt annat apotek i närheten, förutom i samma kedja

2012-02-10 @ 00:08:53
Postat av: Lenan

Jag håller med Arne! Och istället för mediciner från tillverkare som man känner till, får man plötsligt klena mediciner från läkemedelsföretag med IT-hippa godisfabriksnamn, som t ex Blue Fish. What the f..?

2012-02-10 @ 12:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0